22.9.09

La resposta és sí

Deien els diputats del PSC a l’any 1993, en plena crisi econòmica, en resposta a Esquerra Republicana, que la reivindicació de les seleccions nacionals no ajudava en res les classes treballadores del país. Tenien raó. Preguntaven aleshores els diputats d’Esquerra si l’existència de la selecció espanyola els ajudava més.
Són útils les consultes populars per la independència de Catalunya per a solventar la crisi econòmica i financera que afecta al nostre país? La resposta és no. Però és una pregunta trampa. Potser fora més útil preguntar-nos si la independència de Catalunya, la seva constitució com a estat de dret, independent, democràtic i social al si de la Unió Europea, és útil per a combatre la crisi. La resposta és sí. Ser independentista no és un capritx històric o de passat. Ser independentista és un compromís amb el present, en la lluita contra la crisi, i amb el futur, en el progrés i el benestar de les ciutadanes i els ciutadans dels Països Catalans i tots els pobles del món. És doncs la situació econòmica negativa un argument de pes per a menystenir les consultes populars per la independència del nostre país? Plantegem la pregunta a l’inrevés. És aleshores una situació econòmica positiva un argument de pes per a menystenir una consulta popular per la independència?
Diuen els profetes de l’apocalipsi que les consultes populars per la independència afavoreixen els i les enemigues de l’autogovern català. No fer aquestes consultes els farà callar? Diuen taumaturgs insignes que no és prudent fer consultes abans d’una sentència que ha de venir, d’una sentència que era, és i serà antidemocràtica.
Als i les enemigues de la nació, de l’autogovern, de la nostra llengua, de la nostra cultura, de la nostra existència mateixa, les JERC i el país hi responem amb civisme, en pau i democràticament. Perquè no ens preguntem si ens podem preguntar. I és clar que ens podem preguntar, amb tot el dret del món! Perquè la millor eina per a combatre la crisi és un estat propi. Perquè la millor eina per a defensar l’autogovern és la mateixa llibertat de decidir com ens autogovernem. Perquè la millor eina enfront de tribunals espanyols corruptes i sentències feixistes, són tribunals catalans. La solució és sí als referèndums i sí a la llibertat.

1 comentari:

proba ha dit...

Ei Carles! Que he descobert el teu blog! Ja t'enllaçaré al meu! ;)