6.5.11

La batalla més important

Demà dissabte, a Santa Perpètua de Mogoda, les i els militants de les JERC Vallès estan convocades i convocats al nostre Congrés Regional, per a debatre, per a discutir i per a escollir les i els joves que portaran la nostra veu els propers dos anys, i que encapçalaran el projecte de l’esquerra independentista a les comarques vallesanes.

Qui entra a militar a les JERC ho fa per deixar les coses millor de com se les ha trobat. Les persones passen i per sobre dels noms, la organització perviu. Demà em toca a mi donar un pas al costat. I ho faré content, amb la satisfacció de veure un Vallès en permanent creixement i renovació, que no para, que afronta de cara el seu compromís amb els nostres pobles i ciutats i amb el país, que és capaç d'assumir amb solvència qualsevol dels reptes que es proposa.

El treball, l'esforç i el sacrifici al servei d'uns ideals mai és en va. Gràcies a aquests tres components, que el conjunt de militants del Vallès s'ha aplicat i s'aplica cada dia, avui seguim sent un referent en formació, en model organitzatiu, en activisme. Som la primera federació regional del país.

La més gran satisfacció però és la de veure relleus, joves compromeses i compromesos que assumeixen les responsabilitats que prèviament vas assumir en el seu moment. Perquè és important el què fas, però encara ho és més, en una organització juvenil i per tant amb límit d’edat, que hi hagi què i qui per a fer-les quan arriba el moment de donar el relleu. Això em van ensenyar i això he practicat.

Hi ha una batalla que no es pot perdre. La història ens diu que quan ens hi posem, no la perdem mai. És una batalla en què ni cent lobbies ens poden abatre, perquè només depèn de nosaltres. És la batalla dels pobles i les ciutats. Aquesta és la batalla més important. Si ens en sortim, ho farem des de baix. No us rendiu mai.

Si fer-se gran és anar-se'n a casa, considereu-me sempre jove. En aquesta batalla, estaré sempre amb vosaltres. Al davant, al darrere, al costat, on em reclameu. Sempre. Fins a la victòria.